Vrijblijvend hulp bij financiële problemen

Platform Armoedebestrijding Doetinchem (PAD) is een vrijwilligersorganisatie. Wij bieden je kortdurend hulp als je financiële problemen hebt of problemen met een uitkering of voorziening. Ook hebben we een kinderfonds als je op zoek bent naar hulp voor je kinderen. Je kunt ons bellen, mailen of informatie op de website lezen.
Het PAD is een initiatief vanuit de plaatselijke kerken en levensbeschouwelijke groeperingen. Wij werken samen met een breed netwerk van organisaties die zich bezighouden met armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Wij kunnen samen met jou een aanvraag voor de Voedselbank, de Kledingbank, of de Minimanna Markt indienen, of je ondersteunen bij het vragen van hulp bij de buurtcoach. Inwoners van de Gemeente Bronckhorst kunnen bij het PAD terecht voor de aanvraag van een pakket bij de Voedselbank Doetinchem.

 

Is je inkomen plotseling lager? Kom je daardoor in acute geldnood of heb je zelfs geen geld meer om eten te kopen? Of mist je kind essentiële dingen waarvoor je geen geld hebt? Je bent echt niet de enige en wij proberen samen met jou een oplossing te vinden. Kortom, stap over die drempel heen en neem contact op!


Een aanvraag kan je met dit formulier doen. Vind je het lastig een formulier in te vullen? Geen probleem, neem gewoon telefonisch contact met ons op of stuur een mail. Meestal komen we bij jou op huisbezoek. Wij gaan altijd vertrouwelijk met je aanvraag om. Zonder  jouw toestemming worden geen gegevens aan derden verstrekt. De details van ons privacybeleid kun je hier vinden.

 

Doorbraakfonds

Het Doorbraakfonds is opgezet om vastgelopen jongeren tussen 16 en 27 jaar met een kleine financiële impuls te helpen. Je kunt zelf als jongere een aanvraag doen of de organisatie waar je om hulp hebt gevraagd.
 

De formele criteria zijn :

  • Je bent tussen 16-27 jaar oud;
  • Je woont in de gemeente Doetinchem;
  • De financiële hulp moet bijdragen aan het ontwikkelen van perspectief voor de toekomst;
  • Het geld is niet bedoeld voor het puur saneren van schulden; voor grotere schulden wordt via de buurtcoach doorverwezen naar het Bureau voor Financiële Ondersteuning van de gemeente;
  • Voor zover noodzakelijk, sta je open om begeleid te worden door een hulpverlenende instantie. Ook wordt, indien van toepassing, contact gelegd met het Regionale Meld- en Coördinatiefunctie Voortijdig schoolverlaters (RMC).
  • Het geld wordt niet contant uitgekeerd maar betaald aan de betreffende organisatie. Het kan eventueel ook als lening worden verstrekt.

Heb je een vraag of wil je een aanvraag indienen? Bel gerust 06 5222 5763 en overleg vrijblijvend met één van de coördinatoren van het PAD;

Of Download hier het formulier, vul het in en stuur het naar: info@padoetinchem.nl 

 

Na aanmelding wordt binnen 1 à 2 (werk)dagen contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak. De aanvraag wordt beoordeeld door het Platform Armoedebestrijding Doetinchem (PAD) en de Stichting Jongeren Opvang Doetinchem (SJOD), die het fonds gezamenlijk beheren.

 

Het fonds is een initiatief van de Gemeente Doetinchem. Denk je in aanmerking te komen? Schroom dan niet contact op te nemen. Gezamenlijk kunnen we zoeken naar een oplossing voor jouw probleem.

Aanvragen voor partnerorganisaties

Wij kunnen je helpen met een aanvraag voor de Voedselbank en/of MiniManna Hulpwinkel of de Kledingbank. Aanvragen bij Stichting Vromen Gravelijn worden ook in behandeling genomen door het PAD.

 

De Rondkomers

Het PAD neemt deel in het samenwerkingsverband 'De Rondkomers'. Gezamenlijk proberen we het taboe rond schulden te doorbreken. Door voorlichting en campagnes hopen we dat mensen zich eerder gaan aanmelden. Activiteiten richten zich op scholen en werknemers. Meer informatie vind je op de website van De Rondkomers