Hulp bij financiële problemen

Platform Armoedebestrijding Doetinchem (PAD) is een vrijwilligersorganisatie. Wij bieden kortdurend hulp als je financiële problemen hebt, problemen met een uitkering of onvoldoende geld hebt voor de aanschaf van noodzakelijke voorzieningen. Om direct een aanvraag te doen: vul het formulier in en stuur het op.

Een aantal voorbeelden van problemen waarbij we je kunnen helpen:

Acute geldnood

Is je inkomen plotseling lager? Of heb je vanwege schulden te weinig reserve? Kom je daardoor in acute geldnood voor de aanschaf van noodzakelijke apparaten of heb je zelfs geen geld meer om eten te kopen? Of mist je kind essentiële dingen waarvoor je geen geld hebt? Je bent echt niet de enige en wij proberen samen met jou een oplossing te vinden. Stap over de drempel heen en neem contact op: bel 06 5222 5763 of mail naar info@padoetinchem.nl

 

Te weinig geld voor eten of kleding?

We kunnen je helpen bij het doen van een aanvraag voor de Voedselbank, de Mini Manna Hulpwinkel of de Kledingbank. Of je in aanmerking komt voor hulp van de Voedselbank, hangt af van hoeveel geld je maandelijks hebt voor eten en drinken. De landelijke criteria vind je hier. De Voedselbank geeft wekelijks gratis voedsel. Je kunt zelf een aanvraag bij de Voedselbank indienen. Vind je dat lastig? We helpen je er graag bij. Bij de Mini Manna Markt kun je goedkoop levensmiddelen aanschaffen. En je krijgt korting op hun kleding en schoenen.

Hulp voor jongeren tussen 16 en 27 jaar

Het Doorbraakfonds helpt vastgelopen jongeren tussen 16 en 27 jaar met een kleine financiële impuls. Je kunt zelf als jongere een aanvraag doen of de organisatie waar je om hulp hebt gevraagd. Heb je een vraag of wil je een aanvraag indienen? Bel gerust 06 5222 5763 en overleg vrijblijvend met één van onze coördinatoren. 

Of download hier het formulier, vul het in en stuur het naar info@padoetinchem.nl

 

Na aanmelding wordt binnen 1 à 2 (werk)dagen contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak. De aanvraag wordt beoordeeld door het Platform Armoedebestrijding Doetinchem (PAD) en de Stichting Jongeren Opvang Doetinchem (SJOD), die het fonds gezamenlijk beheren. Het fonds is opgericht in samenwerking met de gemeente Doetinchem.

 

De formele criteria zijn :

  • Je bent tussen 16-27 jaar oud;
  • Je woont in de gemeente Doetinchem;
  • De financiële hulp moet bijdragen aan het ontwikkelen van perspectief voor de toekomst;
  • Het geld is niet bedoeld voor het puur saneren van schulden; voor grotere schulden wordt doorverwezen naar het Bureau voor Financiële Ondersteuning van de gemeente;
  • Voor zover noodzakelijk, sta je open om begeleid te worden door een hulpverlenende instantie. Ook wordt, indien van toepassing, contact gelegd met het Leren werkt loket.
  • Het geld wordt niet contant uitgekeerd maar betaald aan de betreffende organisatie. Het kan eventueel ook als lening worden verstrekt.

Een netwerk van partnerorganisaties

Het PAD heeft een flink aantal plaatselijke en landelijke partnerorganisaties waarmee we samenwerken. Allemaal met hun eigen doelstellingen en criteria. Zit je met de handen in het haar en kom je er niet uit? Neem contact met ons op, dan gaan we gezamenlijk op zoek naar een oplossing voor je vraag of probleem.

Een aanvraag kan je met dit formulier doen. Vind je het lastig een formulier in te vullen? Geen probleem, neem gewoon telefonisch contact met ons op of stuur een mail. Meestal komen we op huisbezoek. Wij gaan altijd vertrouwelijk met je aanvraag om. Zonder  jouw toestemming worden geen gegevens aan derden verstrekt. De details van ons privacybeleid kun je hier vinden.

De Rondkomers

Het PAD neemt deel in het samenwerkingsverband 'De Rondkomers'. Gezamenlijk proberen we het taboe rond schulden te doorbreken. Door voorlichting en campagnes hopen we dat mensen zich eerder gaan aanmelden. Activiteiten richten zich op scholen en werknemers. Meer informatie vind je op de website van De Rondkomers